dimecres, 20 de juny del 2012

LES NOSTRES PRIMERES BARALLES I MOSSEGADES

Són comunes i normals entre els infants d'un a tres anys les mossegades i d'altres agressions.

Les mossegades les podem trobar no naturals i agressives. Però l'infant d'1 any, no és conscient de que fa mal. La majoria de ses vegades, aquest comportament  es deu  a la curiositat natural i la falta de llenguatge verbal.
Si un infant vol  una joguina i encara no està capacitat per demanar-la , segurament  utilitzarà algun tipus d'acte agressiu per aconseguir-la. Si amb això obté el que vol ( la joguina o l'atenció de l' adult), probablement torni a comportar-se d' aquesta manera més endavant.

Per què ho fan?
De vegades el nen/a es  sobreestimula tant que perd  el control i eS baralla o mossega.
La proximitat també pot generar aquest tipus de comportament, encara que només hi hagin 2 nins/es. Els infants tenen el sentit del propi espai tant com els adults ,i si es veuen intimidats, poden agredir.
Com hem d' actuar els adults?
Les agressions infantils que es produeixen  a l'escoleta, no són un signe d'agressió personal. L' infant no planeja les seves accions, no hi té intencionalitat; a aquestes edats és pur instin. Les mans i les dents són les primeres eines socials i aprenen a utilitzar-les en funció de la resposta que n'obtenen. Cal dir que les mossegades tendeixen a desaparèixer a mesura que el llenguatge evoluciona, mentre que les agressions manuals (picar) no.
Castigar un infant perquè agredeix als altres només afavoreix que aquell nen/a es senti frustrat. Com adults hem de tenir clar quins són els esquemes de conducta social que volem veure en els nostres fills/es i reproduir-los en tot moment. Es tracta de generar  situacions positives i de bona convivència que afavoreixin que a llarg o curt termini les agressions deixin de tenir cabuda en les relacions dels nostres nens i nenes.
Entenem que no és fàcil acceptar aquestes situacions quan l'agredit es el nostre fill/a. Us demanen paciència i comprensió tant per l' infant agredit com per l' infant que agredeix.
 Una aferrada ben grossa a totes les families de l'aula de les móres i maduixes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada